dilluns, 4 de maig del 2020

ATRAPASOMNIS

Bon dia! Som dilluns, i com ja sabeu, els dilluns toca fer manualitats! Ara que fa tants dies que estem totes i tots a casa, hem pensat que segur que teniu molt temps per somiar coses, és per això que us proposem fer un atrapasomnis! Sabeu d’on provenen els atrapasomnis? Us deixem una breu llegenda perquè en conegueu el seu origen! Animeu-vos a fer-lo! 

LLEGENDA ATRAPASOMNIS 
Els Ojibwa, una tribu nativa de la zona dels Grans Llacs de Nord Amèrica, creuen que la nit és plena tan de bons com de mals somnis. Per això van començar a teixir atrapasomnis, unes peces de fusta de salze, xarxa i plomes o d'altres decoracions.  
Segons els Ojibwa, quan un atrapasomnis penja del lloc on dorms es mou lliurement en l'aire de la nit i atrapa els somnis que passen per allà. Els somnis bons i positius, que coneixen el camí, passen a través de l'obertura central de la xarxa. Els malsons, que no coneixen el camí, queden atrapats a la xarxa i són destruïts per la primera llum del Sol perquè no es puguin complir. 
En una llegenda lakota, en canvi, l'atrapasomnis és un símbol de la vida i actua com a filtre dels somnis i visions. Tot allò que és bo en els somnis de la tribu queda capturat a la xarxa de la vida i s'ho emporten amb ells. Mentre que tot allò dolent, els mals sons, els temors i la negativitat passen pel forat central de la xarxa i no formen mai més part de les seves vides. Els líders espirituals han d'utilitzar l'atrapasomnis com una eina per saber guiar el poble amb els seus somnis, idees i il·lusions. 

MATERIAL: 
  • Plat de cartró o un tros de cartró d’una caixa. 
  • Tisores 
  • Llana i/o corda 
  • Màquina de fer forats (si no en teniu podeu fer els forats amb les tisores) 
  • Silicona (si no en teniu ho podeu lligar directament) 
  • Decoració (plomes, boletes, botons, podeu fer estrelles amb talls de paper, el que tingueu per casa). 

Al següent vídeo trobareu pas a pas com s’ha de fer: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada