dimecres, 15 d’abril del 2020

Taller de cuina -Fem Galetes-


Ingredients:
- 280 g de farina de rebosteria (o la normal)
- 100 g de sucre
- 125 g de mantega
- 1 ou sencer
- 1 clara d’ou
- Fideus de colors per decorar(opcional)

Materials:
- Batedora de varetes
- Corró ("rodillo", si no en teniu ho podeu fer amb una ampolla de vidre neta)
- Paper d’enfornar

Motlles per tallar galetes (sinó en teniu ho podeu fer amb les mans o amb algun got perquè us quedi la forma rodona)

Temps de preparació: 15 minuts (+ 10 minuts al forn)

Preparació:

1. Barrejar els ingredients (fer-ho amb l’ajuda d’un adult)
Barregeu el sucre i la mantega amb una batedora de varetes. Si traieu la mantega una mica abans de la nevera, serà més fàcil treballar amb ella. Seguidament afegiu l’ou i la farina i torneu a barrejar-ho una mica amb la batedora.

2. Pastar la massa de galetes
Amb les mans ben netes podeu començar a pastar la massa fins al punt que ja no s’enganxi als dits. Poseu la massa en un recipient, tapeu-lo amb paper film i poseu-lo uns 30 minuts a la nevera. Tot i que podeu passar d’aquest pas si teniu pressa, és un truc per evitar que la massa s’enganxi al corró (rodillo) i pugueu treballar millor.

3. Aplaneu la massa de galetes
Agafeu el paper d’enfornar i poseu la massa al damunt (si no teniu paper d’enfornar, poseu una mica de farina al marbre de la cuina i podeu treballar directament aquí).
Agafeu el corró i aplaneu la massa fins que tingui la grossor de galeta desitjat (recomanem mig centímetre aproximadament).

4. Donem forma a les galetes
Si teniu motlles per tallar galetes, és el moment d’agafar-los i tallar la massa. Si no teniu motlles, podeu fer servir un got per tallar cercles. Retireu les parts de massa que sobren, després de retallar-la. Feu petites boletes amb la massa sobrant i xafeu-la. Així aprofitem tota la massa.
Mentre talleu la massa, podeu escalfar el forn a 180º.

5. Decorem les galetes (opcional)
Quan la massa ja estigui tota tallada i aprofitada, podeu decorar algunes galetes amb fideus de colors. Suqueu el dit en la clara de l’ou i “pinteu” la galeta pel damunt. La clara ajudarà que els fideus que tireu pel damunt de la galeta, s’enganxin millor.

6. Enfornem a  180ºC
Ara ja teniu les galetes preparades per anar al forn. Si heu treballat sobre el paper per a forn, agafeu-lo amb compte i poseu-lo a la safata del forn. És important que hi hagi una mica de distància entre galeta i galeta, ja que sinó mentre estan al forn es poden enganxar les unes a les altres.
Si no teniu paper d’enfornar, poseu paper d’alumini a la safata o cobriu-la amb una mica de mantega i escampeu-li una mica de farina al damunt perquè no s’enganxin les galetes.
Les galetes han d’estar uns 10 minuts aproximadament al forn a 180ºC (amb escalfor a dalt i baix). El temps pot variar en funció del forn.

7. Deixem refredar les galetes i mengem!!!
Una vegada estiguin fetes, retireu la safata del forn. És millor que les galetes es refredin sobre una reixa, perquè no agafin humitat i es refredin de forma homogènia.
Com que haureu fet un munt de galetes i no us les podreu menjar totes a l’instant, guardeu-les en un recipient hermètic de vidre o llauna. Així es mantindran bones uns 15 dies.

PD: Us animem a guardar-n'he alguna  pel repte que tenim preparat per demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada