Ingredients:
- 280 g de farina de rebosteria (o la normal)
- 100 g de sucre
- 125 g de mantega
- 1 ou sencer
- 1 clara d’ou
- Fideus de colors per decorar(opcional)
- 280 g de farina de rebosteria (o la normal)
- 100 g de sucre
- 125 g de mantega
- 1 ou sencer
- 1 clara d’ou
- Fideus de colors per decorar(opcional)
Materials:
- Batedora de varetes
- Batedora de varetes
- Corró ("rodillo", si no en teniu ho podeu fer amb una
ampolla de vidre neta)
- Paper d’enfornar
Motlles per tallar galetes
(sinó en teniu ho podeu fer amb les mans o amb algun got perquè us quedi la
forma rodona)
Temps de preparació: 15 minuts (+ 10 minuts al forn)
Preparació:
1. Barrejar
els ingredients (fer-ho amb l’ajuda d’un adult)
Barregeu el
sucre i la mantega amb una batedora de varetes. Si traieu la
mantega una mica abans de la nevera, serà més fàcil treballar amb ella.
Seguidament afegiu l’ou i la farina i
torneu a barrejar-ho una mica amb la batedora.
2. Pastar la
massa de galetes
Amb les
mans ben netes podeu començar a pastar la massa fins
al punt que ja no s’enganxi als dits. Poseu la massa en un recipient, tapeu-lo
amb paper film i poseu-lo uns 30 minuts a la nevera. Tot i que podeu passar
d’aquest pas si teniu pressa, és un truc per evitar que la massa s’enganxi al
corró (rodillo) i pugueu treballar millor.
3. Aplaneu
la massa de galetes
Agafeu el
paper d’enfornar i poseu la massa al damunt (si no teniu paper d’enfornar,
poseu una mica de farina al marbre de la cuina i podeu treballar directament aquí).
Agafeu el
corró i aplaneu la massa fins que tingui la grossor
de galeta desitjat (recomanem mig centímetre aproximadament).
4. Donem
forma a les galetes
Si teniu
motlles per tallar galetes, és el moment d’agafar-los i
tallar la massa. Si no teniu motlles, podeu fer servir un got per tallar
cercles. Retireu les parts de massa que sobren, després de retallar-la. Feu
petites boletes amb la massa sobrant i xafeu-la. Així aprofitem tota la massa.
Mentre
talleu la massa, podeu escalfar el forn a 180º.
5. Decorem
les galetes (opcional)
Quan la
massa ja estigui tota tallada i aprofitada, podeu decorar algunes galetes amb fideus de colors. Suqueu el
dit en la clara de l’ou i “pinteu” la galeta pel damunt. La clara ajudarà que
els fideus que tireu pel damunt de la galeta, s’enganxin millor.
6. Enfornem
a 180ºC
Ara ja
teniu les galetes preparades per anar al forn. Si heu treballat sobre el paper
per a forn, agafeu-lo amb compte i poseu-lo a la safata del forn. És important
que hi hagi una mica de distància entre galeta i galeta, ja que sinó mentre
estan al forn es poden enganxar les unes a les altres.
Si no
teniu paper d’enfornar, poseu paper d’alumini a la safata o cobriu-la amb una
mica de mantega i escampeu-li una mica de farina al damunt perquè no s’enganxin
les galetes.
Les
galetes han d’estar uns 10 minuts aproximadament al forn a 180ºC (amb escalfor a dalt i baix). El
temps pot variar en funció del forn.
7. Deixem
refredar les galetes i mengem!!!
Una
vegada estiguin fetes, retireu la safata del forn. És millor que les galetes
es refredin sobre una reixa, perquè no agafin humitat i es
refredin de forma homogènia.
Com que
haureu fet un munt de galetes i no us les podreu menjar totes a
l’instant, guardeu-les en un recipient hermètic de vidre
o llauna. Així es mantindran bones uns 15 dies.
PD: Us animem a guardar-n'he alguna pel repte que tenim preparat per demà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada