dimecres, 8 d’abril del 2020

Taller de cuina -Fem mona de pasqua-


Al Centre Obert, fem berenars saludables però...de tant en tant ens mereixem fer algun extra, oi? Doncs bé, aprofitant que per Setmana Santa és típic menjar la Mona, us deixem una recepta perquè la podeu fer a casa. (!!! IMPORTANT!!!!) L’heu de fer amb l’ajuda d’un adult. 

Segurament, per decorar la Mona no tindreu plomes o pollets, però la Marta i la Judit sabem que sou molt llaminers i que molt sovint mengeu “xuxes”... Segur que a casa en teniu alguna per aquests dies!!! Podeu aprofitar per decorar la Mona amb algunes de les “xuxes que tingueu. A la foto que hi ha a continuació veureu un exemple: 





INGREDIENTS:
  • 1 iogurt de llimona ratlladura d’una llimona 
  • un polsim de canyella al gust (si no en teniu no passa res!) 
  • 3/4 de mesura del got de iogurt d’oli (girasol o d’oliva) 
  • 3 ous 
  • 2 mesures del got de iogurt  de sucre 
  • 3 mesures del got de iogurt  de farina 
  • 25 gr de llevat Royal 
  • Recordeu que també necessitareu un motlle per posar els ingredients 

ELABORACIÓ: 

  1. Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º (dalt i baix) i quan posem el pastís el baixem a 180º.(també dalt i baix). 
  2. En un bol batre bé els ous. Afegiu el iogurt i seguiu batent bé. 
  3. Incorporar el sucre i batre fins que quedi una massa suau. 
  4. Quan estigui ben barrejat li afegiu l’oli. 
  5. Passar la farina i el llevat per un colador. Hi podeu posar també la canyella. 
  6. Incorporar la farina i batre a poc a poc fins que quedi ben barrejat. 
  7. Afegir la ratlladura de llimona i barrejar manualment. 
  8. Ja es pot posar al motllo. Hem utilitzat un motllo de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). El podeu pintar amb oli i una mica de farina per evitar que s’enganxi. 
  9. Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit. 
  10. Treure del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui fred, sinó es pot trencar. 
Per últim......Un cop fred el podeu decorar al vostre  gust. Farcit amb melmelada o xocolata, cobert de xocolata, cobert amb "xuxes" o tal qual. Si li voleu posar sucre llustre per sobre recordeu que millor fer-ho abans que es refredi del tot. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada